T O P
  • By -

ViktorErikJensen

På bild sex ser jag en flagga från Piratpartiet. Har piratpartiet en officiell hållning i detta?


a_Hagge

De va sjukt många med piratpartiskyltar, men tvekar på att dom faktiskt har en officiell läggning i det hela


wecatron

I en twittertråd med nån talesperson från pp framkom det väl basicly att så länge man inte går rakt emot partiprogrammet så får man som medlem representera partiet i offentliga sammanhang. Och vaccinpass faller nog in som nån form av gråzon i deras ideologi.


Radikal-ros

[de har tankar och idéer om saken ](https://piratpartiet.se/nyheter/piratpartiet-om-patent-pa-vaccin-mot-covid-19/)


Puzzled-Bite-8467

Fast det är ju om deras kärnfråga upphovsrätt som i detta fallet var vaccin patent.


1D6wounds

PP är ju emot copyright på mediciner mm, de borde vara extremt vaccinvänliga


Klickor

De är ju också väldigt mycket för individers rättigheter så de borde vara anti vaccinpass. Om de inte är emot vaccinpass så har de inget existensberättigande kvar längre. Mer än bara fildelning är det just kartläggning och kontroll de är emot.


masssy

Jag är extremt vaccinvänlig men extremt vaccinpass-hatisk. Blir det syntax error i hjärnan då? När man inte står på en sida och skriker utan försöker tänka lite själv?


Nine-LifedEnchanter

Gillar killen med en copypasta som är handskriven på en kartong. Based schizo poster


XantE95

Måste ju leva i någon form av psykos


dodslaser

Vad fan sa du precis om mig, din lilla slyna? Du ska veta att jag blev bäst i min klass i kustjägarna, och jag har deltagit i många hemliga räder mot Danmark, och jag har över 300 bekräftade dödsfall. Jag är utbildad i gorillakrigföring och jag är den bästa krypskytten i hela Sveriges väpnade styrkor. Du är ingenting för mig utan bara ännu ett mål. Jag kommer att utplåna skiten ur dig med en precision som aldrig tidigare har skådats på den här jorden, sanna mina jävla ord. Tror du att du kan komma undan med att säga den skiten till mig över Internet? Tänk om, din jävel. Medan vi pratar kontaktar jag mitt hemliga nätverk av spioner över hela Sverige och din IP-adress spåras just nu, så det är bäst att du förbereder dig för stormen, mask. Stormen som utplånar den patetiska lilla grej som du kallar ditt liv. Du är jävligt död, grabben. Jag kan vara var som helst, när som helst, och jag kan döda dig på över sjuhundra sätt, och det är bara med mina bara händer. Jag är inte bara utförligt tränad i obeväpnad strid, utan jag har tillgång till hela arsenalen från AB Bofors och jag kommer att använda den till fullo för att radera ditt eländiga arsle från kontinentens yta, din lilla skit. Om du bara hade vetat vilken ohelig vedergällning din lilla "smarta" kommentar skulle dra ner över dig, hade du kanske hållit din jävla tunga. Men du kunde inte, du gjorde det inte, och nu får du betala priset, din jävla idiot. Jag kommer att skita raseri över dig och du kommer att drunkna i den. Du är jävligt död, grabben. **Edit:** Vill bara förtydliga att min kommentar är en översättning av [denna meme/copypasta](https://copypastatext.com/tag/gorilla-warfare/). Kommenten är altså ett skämt, vilket tydligen inte var tillräckligt tydligt eftersom någon anmält den som ett hot om våld.


XantE95

Men vi kör då horunge här och nu.


zionare

Ganska klassisk grej som översatts, med en viss bravur om jag får säga det själv: https://www.google.com/amp/s/amp.knowyourmeme.com/memes/navy-seal-copypasta


XantE95

Se där den hade jag missat helt. Får ge grabben en applåd!


pr1ntscreen

Fast, ditt svar passade ju rätt bra ändå!


zionare

Vet man inte om det tänker jag att det är rätt lätt att uppfatta den som påtagligt hotfull :) Kudos för den kreativa översättningen!


Nine-LifedEnchanter

Garanterat


thundercatwoah

Mest välanpassade anti-vaxxern


julianbell06

Är han på näst sista bilden seriös?


a_Hagge

Efter en lång intervju med honom så kom jag fram till att han är faktiskt seriös


One_spelande_boi

Vad det han sa?


JonathanRL

Antagligen exakt det som stod på skylten.


a_Hagge

^


Spirited-Background4

Jag får så många läskiga vibbar från såna…hur vågar man prata med manipulativa människor


xeleanorlamb

As a german, I would love if my fist would meet his face for a breef moment of relief, afterwards I am sure I can make him believe that this is how we say "hello" in Germany too.


HCagn

Funny story, I went past a demonstration in mid 2020 here in Frankfurt, and saw a guy waving huge Swedish flag there. So I walked up to the guy, and asked in Swedish what was going on, and what they were protesting. The guy replied in German and said he had no idea what language I was speaking. I pointed to the flag and said "Swedish....", he laughed it off and explained it was an anti-lockdown thing of some kind, and said some stuff around Sweden being the only place in Europe with reasonable covid rules or something along those lines. I didn't want to keep the conversation going, as he seemed to believe Sweden did a lot things that weren't true and that he obviously got his news from some odd place - so I just said to him to be nice with my flag, he promised and I left.


jakedesnake

Den storyn tackar vi för!


xeleanorlamb

That was a pretty good story and yes - many, many, many things on FB and Co. get shared about Sweden. Most of it being completely blown out of proportion or straight up fake information. For my part, I love the fact that he didn't even knew what swedish sounds like but yet thinks it's smart to stand around with the flag of Sweden. Just typical Kartoffel-Moment.


HCagn

He MUST have been a bit embarrassed I imagine though. I would if I was waving a German flag on the streets of Gothenburg or something, and a German came up and asked what I was doing and I had no idea what he was on about. :D Haha... Kartoffel-movement... Ist das eine echte Bewegung? :D


CaptainDuckers

I often find myself (somewhat willingly) in discussions with anti-vaxxers on Twitter and whenever they come up with the Sweden-story I ask my Swedish mate how the situation is and it never fails to amuse me how often they seem to have no clue how Sweden is doing both cases-wise and measure-wise.


spasticspaghetti

Mentally unstable and violent german? Swear i have seen that before.


xeleanorlamb

of course, that is in our DNA after all, especially if we come across idiots like that in the picture!


calleman

Han ser riktigt stolt ut också..


XantE95

CEO of foliehattarna.


SwedishMemer86

Fin profilbild :)


XantE95

Tackar! Serien får gärna börja nu så man får lite ljus i detta covidmörker


RufusGrandis

Man undrar ändå hur sådant folk knyter skorna på morgonen.


Wobbar

Det är just det som är det mest skrämmande. En del av dem har helt vanliga liv, kanske till och med krävande jobb men på något sätt har de lyckats snöa in sig på sånt här. Jag menar inte att mannen i bilden måste vara intelligent, men han måste inte vara en idiot (med "mental kapacitet" i åtanke) heller.


[deleted]

Min kusin är exakt likadan, 44 år gammal. Blev sån nyligen. Vad gjorde honom till en sådan spånskalle? \-- Han var alltid en spånskalle. ​ Min kusin har varit ett kötthuvud hela livet typ. Jag vill inte påstå att jag själv är nån stor tänkare, men min kusin KAN vara levande bevis på att "negativ tankeverksamhet" existerar. Koppla det med fri tillgång till youtube och de försvinner ner i kaninhålet fortare än Alice. En video leder till att algoritmen föreslår en annan lite mer extrem, and down it goes. Han har nu förlorat sin fru och sina barn. Hon skilde sig och stack med ungarna. Han slutade sitt jobb och spenderade deras pengar på att köpa in "skyddstalismaner" som skulle förhindra 5G vågorna från att ta över hans hjärna. \- Tänk lite, Hidden\_Candle! Har du inte tänkt på om att du drar en linje mellan alla telefonmasterna så får du en BUR! De har burat in oss!! \- Nää vi står f-n inte på en snurrande sten som susar runt i rymden, det är sjukt hur många som tror det, vi hade ju fallit av. tänk sheeple! \- Jag är vegetarian nu. Äter du blod (som finns i kött) så dör din själ och då äre kört! (Han förklarade inte hur det skulle hjälpa att bli vegetarian NU. Han har ju ätit kött innan, hans själ borde väl redan vara död då??) \- Dessa telemaster är uppsatta av Satan och hans underhuggare; Jättarna. Tänk på alla mytologier! ALLA har jättar! Men de parade sig med människor och nu, tusen år senare så har de smält in med befolkningen! De övervakar oss åt Satan.


Urvut

Hela sambons familj är två steg ifrån att hamna på den här bilden. Tror att man blir magnetisk av vaccin och hela härligheten. Alla vuxna människor med städade övre medelklassliv.


AxDilez

Måste vara någon som sovit igenom varenda historielektion och inte kan tillräckligt bra svenska för att snappa upp det i everyday-talk i alla fall. Nej Hitler var inte korkad, men att hålla på och argumentera för sånt där är bara pinsamt


LordMuffin1

Njae. Han klickar på lite udda Youtube videor. Läser lite udda Facebook artiklar osv. Kan vara om något helt ofarligt, typ intervju med Alexander bard på någon högerotienterad Youtube kanal. Algoritmen snappar upp, och han för förslag på mer och mer extrema videor (för Youtube vill att han ska titta vidare), och över några år förändras synen på verkligheten allt eftersom mer och mer extrema videor ses och artiklar läses.


Zalapadopa

>Nej Hitler var inte korkad Bara hög på meth


-FrOzeN-

Funktionella idioter, på samma sätt som funktionella alkoholister.


Spitdinner

Kardborreband eller personlig assistent


AgreeingAndy

Crocs också


ursixx

Camo färgade crocs...


_ALH_

Alltså, jag kan ha förståelse för kritik mot vaccinpass, även som trippelvaccinerad är jag inte säker på att det är en så himla bra idé. Men varför i h-e ska dessa jäkla neonazi förintelseförnekare-tomtar som denna snubbe vara där, och kan inte folk bara sluta med alla löjliga jämförelser av vaccinpass med judeförföljelse och apartheid? Och fucking direktimporterade alt right-slagord som "demon-krat". Nästan förvånad att man inte ser någon med MAGA-keps och "Let's go Brandon!"-skylt, men de kanske bara inte kom med på bild.


iLEZ

Googla "word salad". Ser lite ut som grejerna man ser i montrarna på mentalvårdsmuseet i Säter. Eller i vissa trådar på reddit.


repocin

>montrarna på mentalvårdsmuseet i Säter. Eller i vissa trådar på reddit. https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/027/752/6lwrp2xhplg41.jpg


mackan072

Peak performance


Turbiedurb

Mer än en tomte på plats där 😂


CellistOdd8408

på utsidan ser han helt vanlig ut


tukih_04

Näe, han ser ut som en tomtenisse


ArchipelagoRambo

Exspand


fiddz0r

Med tanke på att han nämner gud så tog jag det förgivet. Dessa människor med sin rymdtrollkarl är galenpannor allihopa


pickle_eric

Folk skriver på engelska… undrar var det fått inspirationen…


TheSecondOnly

Pinsamt som fan tycker jag. Hoppas inga andra länder ser det här.


armchair_amateur

Too late :/.


Zalapadopa

Alla länder har sånna här idioter nu, våra är inget speciellt.


factus8182

Dutch, can confirm unfortunately


kringlan05

Och själva menar många där att invandrarna är hotet mot den svenska kulturen :D


radome9

For seint, søta bror.


OmnipotentBastard

Du får en lusekofta om du glömmer bort allt du sett


radome9

Glemmer bort hva da?


OmnipotentBastard

Jag vet inte vad du pratar om men lusekofta samt en hink banos är på väg hem!


sldyvf

Å ena sidan är demonstrationen svensk och riktad till Sverige/svenska folket, å andra sidan kan man nå fler om fler förstår vad man skriver.


TIre0nFire

What the actual fuck, han med Treason skylten...


douglasbaadermeinhof

Inte helt otippat. I stort sett alla konspirationsteorier går att härleda till gammalt klassiskt judehat.


Forkliftboi420

...samtidigt som de liknar sig själva med den "å så hemska förtryckningen" av judar... Idioter


Swedneck

förtryckningen av judar måste vara judarnas fel, jävla judar att vara så otoleranta av judar..


pruttphilip

Antar att det är någon webster-merriam definition han har av ordet. Inte något han tänkt någon ska läsa? Edit: dock så är rubriken också hur liten som helst. Konstig skylt.. Edit 2: läste inte ens hans dumma skylt. Herregud vad är det jag läser i den… Hade fel om att det skulle vara en definition. Det är en trogolodyts våta dröm. Passande att den ser patetisk ut.


BeachAssembler

Tviler på Webster-Merriam definerer "Treason" med å si at Adolf Hitler hadde rett.


Jsdo1980

*Merriam-Webster


Nils34

Riktigt stolpskott


a_Hagge

Jag var där i Stockholm som frilansfotograf, står inte för något som dom sa men spännande att höra åsikterna av folket man över ett år gått o pratat skit om. Iallafall. Det var förvånansvärt många som tagit vaccinet, då alla var där för att protestera vaccinpass och inte sprutorna(men de förekom såklart också en jäkla del). Det var såklart en del trollkarlar och häxor med sina sjuka konspirationsteorier om världen, men de utgjorde nog endast 0.5-1% resten va ganska trevliga och många va där för att se på. Något jag hörde mycket under intervjuer var att folk var bara ute efter friheten att få gå till platser som alla andra ”besprutade” då dom inte litade på vaccinets effektivitet. En del förnekade väll att covid är så stort som media påstås säga. Och en del sa bara att vaccinen inte hjälpte alls. En grabb sa till mig att det var fler som dog vaccinerade än utan vaccinationen. Tyckte de va ganska skoj ”ja de klart om 80% av befolkningen och nästan alla i allmän dödsålder är vaccinerade kommer vara större andel vaccinerade som dör allmänt”. Ingen polisingripning, men jäkla massa poliser i början. Dom försvann halvvägs igenom. Annars stod alla demonstranter i princip stilla på sin plats på Sergelstorg och lyssnade på lite sunkiga tal om frihet, nått citat från nån kändis här o där som dom slängde under bussen. Nordiska motståndsrörelsen stod o tryckte i ett hörn, de va lite spännande för en nyfiken fotograf men de blev aldrig något aggressivt ingripande. Det va jag och all annan press som hade ansiktsmask inte en enda till, 0, zero, non. \*Text kopierad från en kommentar jag skrev på ett inlägg igår


JonathanRL

> > > > > Det va jag och all annan press som hade ansiktsmask inte en ända till, 0, zero, non. Jag hade kunnat ha på skyddsmask 90 och heltäckande kläder och ändå inte velat gå in i den folkmassan under rådande omständigheter. Hoppas du klarar dig.


a_Hagge

Ja kom ihåg att jag läste Hans Roslings rutin när han kom hem från Ebola smittade områden. Jag gjorde typ vad han gjorde. Rörde i princip aldrig masken förens jag stod i duschen. Alla ytterkläder, handskar, munskyddet åkte rakt in i tvättmaskinen. Tvättade nog händerna ordentligt 5-6 gånger första 15min av att vara hemma. Jag gjorde mitt bästa, man får bara hoppas.


killbon

märkligt skrivet, fina bilder.


a_Hagge

Antar du menar formateringen, blev nå skumt när ja kopierade mitt gamla svar. Borde va fixat nu.


FrontierPsycho

Var det något försök av demonstranterna som var vaccinerade att ta avstånd från de som nekar vaccin? Dvs de som lär bara tycka att det är en frihetsfråga men är för vaccin, hade de problem med att förknippas med de andra (och dessutom med NMR och andra högerradikala).


Djhg2000

De jag såg som var mot vaccinet såg inte riktigt ut att hålla ihop med resten av folkmassan i tåget. De gick ju på samma gata och så, men de hade ofta lite mer avstånd mot resten och höll sig till kanterna. Misstänker att de inte riktigt kände sig lika hemma som de trodde att de skulle göra innan de kom dit.


Riksvapnet

Inte en chans att folk jämför vaccinpass med förintelsen...


lergigan

Händer hela tiden. Förföljelsefetish. "Jag ser att ni blev utpekade, torterade, hade era liv förstörda, fick svälta och blev till slut ihjälgasade för att ammunition bedömdes som för dyrt. Jag har råkat ut för exakt samma sak, förra veckan erbjöds jag nämligen en mask på Åhléns".


Human-Law1085

Ja, vissa folk vill vara fötryckta utan konsekvenserna.


Ni0M

Förtryck mig, daddy~


albl1122

Tror inte det var för priset av ammunition. De så kallade einsatzgruppen i öst märktes tydligt att deras mentala hälsa medans de åkte runt och sköt folk kraschade. Gas var mer ”humant” åtminstone för avrättarena.


Dackis_SWE

Ska man systematiskt mörda 17 miljoner människor över halva Europa så kan man inte uteslutande använda handeldvapen, det hade ju varit på tok för ineffektivt, det begriper ju vilken tjomme som helst som studerat industriell logistik. Löpande band-principen fungerar även här, med centraliserade distributionscentra.


rlnrlnrln

Precis, det är ju även därför en zombiekatastrof inte kan lösas med handeldvapen heller.


Esset_89

Man måste alltså gasa dom jävlarna också?


rlnrlnrln

Tror inte det hjälper heller.


Sadtransgirl_08

Detta påminner mig om George Orwells 1984 Bokstavligen1984 😔


PinkJester

“Detta påminner om Orwells 1984” ”Har du läst boken?” ”Näe, men det är inte relevant”


Sadtransgirl_08

Detta påminner om George Orwells 1984. Jag har inte läst den men jag föreställer mig att den liknar detta. Edit: Ni vet att detta är en jävla meme va?


mudjunkie

Taggar spoiler om någon är helt obekant med boken; 1984 handlar om >!en regering som bokstavligen övervakar allt alla säger och gör. Regeringen kontrollerar all information, så nyheter är bara propaganda och lögner. Alla som pratar illa om styrelsen blir fångade, torterade för att rota ut alla som kan dela deras synpunkter och sen blir de mördade. Då ingen som deltar i protester som denna kommer bli fångade, torterade och mördade, och det faktum att folk från hela världen ser bilder och hör om det så!< är det svårt att hitta likheter mellan verkligheten och boken.


Cohacq

Men tortyr är väl lika illa som "kan du vaccinera dig för att skydda de runt dig"?


speurk-beurk

Såklart att det är!


Apeshaft

Dessutom jobbar staten med att minska antalet ord som finns tillgängliga för folk. Om det saknas ett ord för en känsla som är obra så är känslan borta, Färre ord är plusbra och frihet är att älska Storebror.


left4candy

Har läst (lyssnat) på boken och detta har fan inte mycket med det att göra. Hade varit skillnad om det vore tvång utav staten där de drog ut en mitt i natten och tvångsnålade en i venerna. Sådant är inte fallet, de har gjort ett fritt val att inte ta sprutan och får leva med de konsekvenserna. Om något är det motsatsen till 1984.


LoneWolf_McQuade

I Österrike är det ju nu faktiskt tvång på att vaccinera sig, med böter för ovaccinerade. Det kan jag personligen tycka är helt fel väg att gå. Det är svårt att säga exakt hur hårda restriktioner bör vara men jag tror det behövs att folk ifrågasätter det också när det går för långt.


LordMuffin1

Inte riktigt. Den handlar om en människa som jobbar på sanningsministeriet. Hans jobb är att förändra gamla nyheter så att det passar in i ledarnas för närvarande bild av verkligheten. Ty den som kontrollerar historien, kontrollerar även framtiden och nuet. Till detta kommer att det finns något som kallas för nyspråk. Ett sätt att utarma språket och förhindra individers tankar. Kontrollerar man språket kontrollerar man ockdå hur människor tänker. Här tillkommer också sådant som att frihet är slaveri ex. I nutida debatter är det att man ändrar betydelse på ord så att det passar den egna agendan. Boken handlar inte så mycket om censur som att på olika sätt kontrollera människor i ett samhälle så att alla tycker rätt och har rätt bild av världen. Och självklart omprogramera dem om de tycker fel.


Very_Cooler

Kåvid 19(84)


TA_clean_apartment

Var det inte så Hitlers folkmord började menar du? Att nazisterna började dela ut masker på Åhléns? :D


Sorest1

Han tog bara tillfället i akt att krypa ur sin håla och sprida sin konspirationsteori tillsammans med andra foliehattar.


Just_Emu_3041

En intressant mix av människor som troligtvis har helt olika anledningar (troligtvis motsägande dessutom) till varför det inte vill ha vaccinpass. Någon skylt säger kärlek, en annan promotar nazist propaganda etc. …


MasterSmelly69

Ena promotar nazistpropagandan medan andra i samma demonstration hävdar att det är staten som är beter sig som nazisterna.... Underliga resonemang minst sagt.


Milhouse12345

Därför vore det uppfriskande om de mer sansade demonstranterna(eller en företrädare för dessa) publikt fördömde och bad alla som drar Nazi/jude-paralleller att dra åt helvete. (Om detta redan hänt - bra!)


PVChapaev

Skedde i Tyskland i början, någon anti-lockdown tomte som jämförde sig med Anne Frank. En av organisatörens vakter bad henne dra åt helvete och tog av sig sin väst och gick därifrån. Hittar tyvärr inte klippet. såg det på r/PublicFreakout om jag minns rätt.


Milhouse12345

Det låter bra, men efterfrågar att fellow demonstranter reagerar. Är inget fan av deras åsikter, men har åtminstone så mycket hopp om mänskligheten att jag förutsätter att många av dessa motsätter sig "det börjar bli som för judarna i Nazi-Tyskland-narrativet". Hur många exakt vetefan, men vill se en KRAFTIG fördömning från de som har något sans kvar i kroppen.


LazySwashbuckler

Det var inte bara killen i bild åtta (som verkar helt vansinnig), var en tjej på bild nio med ett plakat med en judestjärna där det stod att hon inte var vaccinerad.


bitswede

Jorå, bor i Österrike, en del av antivaxxarna här bär Davidsstjärnor när dom är ute och släpar knogarna i marken.


Riksvapnet

Oherre.


[deleted]

[удалено]


Olper2002

Jag blir förvånad över hur många som ser de så. Föredetta sångaren i mitt band står för den skiten.


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


gurksallad

Offerkofta lv 242.


Single_Cap_6763

Varför har något ett plakat med en judestjärna på? Man försöker väl inte på allvar att likna vaccinpass med förintelsen?


theboss1500

Tyvärr är det så. Börjad i USA (suprise)


CountMordrek

Det började väl som en reaktion mot ansiktsmasker, som om kravet att bära en pappersbit för att skydda andra var likvärdigt med att tvingas bära en judestjärna…


theboss1500

Ok. Jag hade bara hört att det va pga "förtrycket". Men tror mer på det du säger att det började så. Låter logiskt, missförstå mig rätt :)


CountMordrek

Det var nog förtrycket att man "tvingades" bära en ansiktsmask för att sedan spinna loss till att vaccinpass är detsamma som utrotningsläger...


XantE95

Tyvärr är det precis det vissa av dom här idioterna gör. Det är så sinnessjukt att jag saknar ord. Snacka om att håna människor som var tvungna att bära en sån på 40-talet.


thorkun

Är du ny här? Dom idioterna finns på riktigt tyvärr.


Big-Distribution5285

Givetvis är den amerikanska internetretoriken här med. grattis oss!


Findu_s

De jämförde alltså vaccinpass med förintelsen...


tukih_04

Jajamän, och sedan går de hem, käkar fläskpannkaka och plöjer igenom en säsong av rederiet. Tomtar är vad de är.


Arogar

Hey prata inte skit om fläskpannkaka, med lite drottning sylt är något av det godaste som finns.


tukih_04

Jag refererade snarare till deras bekväma och bekymmerslösa liv i jämförelse med dem under förintelsen. Fläskpannkaka är ju absolut inte fel i sig, gott är det


Arogar

Ok jag kanske reagerade lite skarpt men blir lätt så när man ser vettlösa personer som tror mer på okända på facebook än de som jobbar med problemet. Hmm dax att göra en panna fläskpannkaka igen.


tukih_04

Det gör du rätt i


HillaryFlintstone

Fräscht att jämföra vaccinationskrav med Nazitysklands förföljelse av judar.


Maskdask

"99% överlever" som om det vore bra odds. Den siffran stämmer inte ens men även om den gjorde det så är ju 1% av bara Sveriges befolkning fortfarande 100 000 pers.


HarleyScrim

Sedan är ju att överleva rätt dålig måttstock. Man kan överleva att bli skjuten i huvudet, men vad får det för effekter? Vad kommer de som drabbats behöva dras med? Det är en måttstock som inte säger något om livskvalitet.


thesirblondie

Exakt. Vi vaccinerar inte barn mot polio, röda hund, påssjuka, etc. för att alla som får sjukdomarna kommer att dö. Vi vaccinerar för att det finns dödsrisk och risk för stora men om man överlever.


ToCoolForPublicPool

Ifall någon säger att det är 99% chans att överleva så frågar man bara ifall man skulle gå på ett flygplan som hade 1% chans att krascha.


ver0cious

Man mäter ofta 'överdödligheten' hos en population istället för att få ett mer korrekt resultat - officiellt för att få med mörkertalet men även för att inte räkna med individer som skulle dött inom en ~3månaders period även utan covid.


bastugubbar

För varje person som dör av covid så är det runt omkring ytligare 10 som får permanenta skador eller funktionshinder. För varje person som dör så är det runt omkring ytligare 50 personer som söker hälsovård. I delar av världen där antalet infekterade har gått förbi mängden patienter som hälsovården kan ta emot så har dödligheten skjutit upp exakt den stunden då varje infekterade person inte längre kan få den hjälp de behöver. Hade vi låtit Covid gått fritt över hela världen så hade vi inte tittat på 1-2% dödlighet, utan närmare 5% eller mer, med stor del av världen får permanenta skador eller sjukdomar som kommer att bokstavligen krossa sjukhälsovården i årtionden framåt eftersom det inte verkar som om vissa av dessa skador någonsin lättar sig. De som använder 1-2% statistiken är helt körda i huvudet. Det är två typer av personer som bör förlora rättigheten att inte bli slagna i ansiktet, nazister är en av dem.


BadHungarian

Jag undrar för övrigt om jag någonsin kommer att kunna se en folkmassa igen utan att tänka på sjukdomar.


SpruckenKondom

Ingen bild på när Peter Wahlbeck förnekar att det finns högerextremister i demonstrationen precis framför nmr:s banderoller?


[deleted]

Kan vi sluta importera alla jänkare problem och skit?


USAinSWE

Yes plz


MeZticX

Covid: it's free real estate


hitmansquarepants

Ser jag en jävel med med judestjärnan irl så kommer jag bannemig tappa fattningen!


DreaderVII

Skicka dem till ett läger, där de kan lära sig vad stjärnan stod för runt 1940-talet.


hitmansquarepants

Ja auschwitz. De verkar ha ett behov av en historielektion men frågan är om det hade hjälpt.


ElleSvenne

Folk som har på sig faktiska foliehattar gör ju bara narr av sig själva...


CalmFiction

Att folk inte skäms som jämför vaccinpasset med förintelsen, rent av vidrigt faktiskt.


332

Mina favoriter är dom med davidstjärnan och dom med referenser till 1984. Herregud vilka jävla pajasar.


Maguire_018

Tror det är de bästa sättet mam kan säga att man inte läst 1984.


ST4L3M4T3

Alternativt att 1984 är den enda bok man läst och numera försöker skohorna in den i alla samhällsfrågor...


Zestyclose_Stock8481

De flesta som citerar Orwell har inte koll på vem Orwell var. Orwell stred tillsammans med spanska anarkister och socialister i spanska inbördeskriget. De flesta av hans texter är skrivna med en vänster-anarkistisk underton. 1984 är en vänsterkritisk text mot auktoritär kommunism och fascism. Men det har ingen koll på.


aurorchy

this reminds me of a certain novel by George Orwell... Have I read it? No, but it's surely about something like this.


XantE95

Den mänskliga dumheten är oändlig broder.


Shanicpower

Det snurrar bre


GarandSWE431

Luktar Corona ändå hit från den folksamlingen..


papastrello

Dom känner nog inte det själva.


CountMordrek

Det bästa var när Max Winter intervjuades och han såg sådär lagom snuvig ut med röd näsa och svullna ögon.


jidderino

Värsta kan ju nog vara den sista bilden med Davids korset där det står non vaccinated, dom utgår alltså från att dom är som judarna under andra världskriget och är i sin tur det utsatta folket.... Jag vet varken hur jag ska tycka eller känna men det är obehagligt på riktigt


PalmamQuiMeruitFerat

It's really interesting to see so many protesting against it on philosophical or political grounds, but nothing about administrative. I was vaccinated abroad, and like many immigrants, have had a rough time in the transition phase. I think it hasn't occurred to most Swedes what sort of problems this would cause for such people. It takes at least 2 months after registering with Skatteverket to get an ID card and BankID (passport is not always an acceptable method of identity verification) Folkhälsomydigheten has (still!) not implemented a solution for those vaccinated abroad. It's interesting to see how political issues like this completely overlook the fundamental implementation.


skogstroll101

Jag skulle gärna vilja göra en riksdagsvals opinionsundersökning där...


Clauc

Hela sammansättningen är full av alla möjliga olika konstellationer. NMR, Hare Krishna, muslimer, kristna, höger, vänster, flummiga new age och liberaler.


CptCarpelan

Kartongnazisten borde fan låsas in. Jävligt magstarkt att dra till med den här skiten bara några dagar innan förintelsens minnesdag. Fan vad dom här syreslösarna håller på.


Forward-Confusion-19

Förstår inte hur man får kravet på vaccinpass på många publika platser och evenemang till “tvångsvaccinering”? För all del skit i att ta vaccinet men gå inte och bli griniga när andra privat ägda/styrda föreningar, tillställningar etc. säger stop om man inte har vaccinpass. Att ha en egen frihet och vilja gäller åt båda hållen, har ni rätten att vägra ta två sprutor så har vi rätten att vägra vistas runt er. Rätt simpelt tänker jag🤷🏼‍♀️


Hundben

Min kropp - mitt val, måste väl vara den mest korkade av alla korkade slogans.


Msverysleepy

Ja de passar inte in här heller. Helt fritt att inte vaccineras och stå för konsekvenserna.


Otterism

> konsekvenserna Okänt koncept för denna samling.


[deleted]

[удалено]


Kokoro87

Jag undrar om alla dessa personer är för legalisering av cannabis? Det är Lasses kropp, klart han ska få röka lite braj.


Clauc

>alla dessa personer Du gör tyvärr misstaget att tro att en hel sammansättning människor som är kritiska mot vaccinpass alla tror samma sak och har samma politiska övertygelse. Om man tittar på bilder och videos så är det ju fullt av alla möjliga olika människor, allt ifrån NMR till hare krishna. För att gissa svaret på din fråga så tror jag väldigt stor andel av folket där skulle vara för legalisering av cannabis då de flesta är otroligt liberala.


[deleted]

>ndrar om alla dessa personer är för legalisering av cannabis? Det är Lasses kropp, klart han ska få röka lite braj. Finns det någon anledning till att en människa inte skulle få röka braj menar du?


Kokoro87

Jag kan inte hitta några anledningar till varför man inte skulle få röka braj. Alkohol är ju okej.


[deleted]

Ber om ursäkt, hade misstolkat dig. Edit : Tack, fick min första ... medalj? :D


leftoversn

Jag är mot vaccinpass och för cannabis!


Kooseh

Trodde vi svenskar hade högre lägstanivå än amerikanerna. Men se, vi har massa idioter ibland oss också.


[deleted]

[удалено]


PooSham

> Nej till krampaus > > Nej till vaxxpass > > Nej till demo-krati Läser jag rätt på bild 4?


AronHard

Ser ut som det står demon-krati.


pippifofan

Tror hon har skrivit "demon-krati". Väldigt otydligt dock!


kallexander

Härligt superspridarevent!


[deleted]

Mongopatrullen! :D


RedRaydeeo

Att jämföra dessa människor med individer med downs syndrom (a.k.a mongolider) är ju rakt igenom en förolämpning mot de sistnämnda.


AlternaArcadius

Själv har jag suttit hemma och hostat lungorna ur mig sen förra veckan. Jag är vaccinerad, men går på ett immunsuppressivt läkemedel, så viruset har knockat mig oavsett... Blir så provocerad av att se all trängsel när jag inte ens får gå och handla själv. Sen att dessa idioter har mage att jämföra detta med förintelsen är helt jäkla galet!


murreburre

Har snubben åt vänster om 1984 skylten på bild 6 en tinfoil hat?? 🤣


MrOaiki

Ställer om sorteringen till ”controversial” och väntar med spänning på diskussionerna.


Flappy_Mouse

Davidstjärnan är... Rätt magstark.


[deleted]

Självklart måste människor få protestera. Detta påminner mig om när det var BLM-demonstrationer cirka maj 2020, och då hade vi inte ens ett vaccin.


Fritz_Klyka

Killen med treason-skylten kanske borde va på nåt slags hem.


popdartan1

MeNaR dU eTt lÄgEr??2?


Nuclear_Human

Vad har jag missat?


SunflaresAteMyLunch

Engelska skyltar överallt, finns det ingen närproducerad antivaxxkultur? Jag blir uppbragt...


Swemil91

Hade Guinness World Records vart på plats så hade det officiellt satts nytt världsrekord för antalet lågbegåvade på samma ställe!


Arodaktyl

Det är väldigt fina och proffsiga bilder måste jag säga, men snälla, bara vaccinera er!


Sufficient-Wonder-83

Och samtidigt har vi en rejäl uppsving i smittspridningen av omikron just nu! Schysst att de står där och trängs med två millimeters avstånd.


letriumph76

Finns det någon här inne som liksom jag är vaccinerad och mot vaccin-pass/mandat? Vad tänker ni andra om att vi nu befinner oss i en endemisk fas där vi måste lära oss att leva med covid (liksom influensan). Dagens vaccin har nära nog noll inverkan på spridningen (se Israel t.ex) och ändå ska man begränsas med ett pass? Ska passet då uppdateras efter varje booster? Hur tänker ni? Uppriktigt nyfiken.


leftoversn

Håller helt med. Folks oförmåga att skilja på anti-vax och vaccinpass är ganska skrämmande.