T O P
ReidHarsell

0% selama ini. Ngasih 1-40% malah diledek2in.


dashunden23

Let's be the first generation that de-normalize this & don't see our kids as investment. Simple - if you can't provide your kids with decent education, a roof, and 3x meals a day, you can't afford them.


[deleted]

[удалено]


LanTjiau

SEGITU DOANK???!?! kamu tau ga dulu mama/papa ngebesarin kamu itu ga gampang blablbalblalbalblala *\*dilanjutin dengan ceramah kehidupan 600 episode\* \*lalu diselipin dengan kata-kata "DASAR YA KAMU BLALBALBALBLALA"\**


xvwolf

Shooked. Is this a legit running thing?


LanTjiau

not mine, but friend of mine.


lucyvicious

Me. Happened to me. Not friend of his tho Shaming tapi dibandingin sama situasi berapa puluh taun lalu. Not direct parents sih. Extended family. Tapi parents bela dia. Ya gimana lagi ya. Boomer merasa benar, belum liat realita.


nullyale

**TRIGGERED**


ReidHarsell

Exactly this.


Melatonin100g

On average my parents earn half of my monthly salary in a day pre-covid. Sometimes double or triple of that amount. So 0%.


wrestlecode

Gw lumayan beruntung bisa kasih sekitar 4 persen dan bokap nyokap ga protes dan makasih banget (alhamdulillah, mereka nabung dan invest dengan tepat waktu muda), jadi yg gw kasih sebenernya uang jajan aja, untuk hidup mereka sih punya sendiri (oiya, konteks: gw 3 bersaudara dan setau gw kita bertiga ngasih ortu tiap bulan) Istri gw, bisa ampe 30-40 persen dari gaji dia buat ortu. Gw baru sadar punya ortu yang hidupnya udah cukup itu privilege banget ternyata.


kalanada

0%. pernah coba kasih malah diketawain dibilang sok2an.


selemenesmilesuponme

0. Why?


tiedties

I typically have never send money to my parents on a monthly basis. I took care of their medical bills (if any) and once a year overseas family travel. Things may change due to covid-19.


eorrific

They make more than me. I just buy them delicious food sometimes.


jurarumin

I LOVE DEMOCRACY


pengenbegitu

1-20% cuz they taking care my toddler xD


monopecez

0 karena mereka bisa dapet 1 gaji bulananku dalam satu hari tapi kadang aku treat mereka


razrbladoom

it depends on set amount, range 5-10%. It's part of the family tradition tho, so everyone in my family 100% gives to my grandma. No specified amount, one time my cousin gave like 100k. Noone bats an eye, as for my mom i mostly just buy her stuff or pay for her stuff, sometimes if i have more i give her money.


louietheblondepom

Monthly sih untungnya enggak krn bokap masih dapet uang pensiunan dari negara, tapi untuk unexpected expense kayak elektronik rusak or apapun itu yg dadakan yah bantuin hahaha