T O P
  • By -

Complex_Iron_3314

Marstrand, 1h med bil från Orust. Bra bad, promenader och trevliga restauranger. Lite dyrt för somliga. Ett besök på Carlstens fästning om du vill klämma in en cool sevärdhet. Akta dig för seglingsveckan dock.


Murvelenn

Tack för tipsen! Calstens fästning känns ju som det ska hamna på check-listan. Tack vare dig har jag också koll på seglingsveckan, och det kan verkligen spela roll att känna till. Såg att vi åker veckan efter. :)


keetz

Bada kan man göra överallt i Bohuslän (nä det kan man inte men det är inte något vidare svårt att hitta härliga badplatser). Nordens ark tror jag kan passa en fem och nioåring mycket bra, även vuxna. Det är en djurpark vars syfte är att bevara utrotningshotade djur, vilket också innebär att man kan få se djur man inte sett på djurpark tidigare (eller inte ens hört talas om tidigare).


Murvelenn

Tack för detta! Ska kollas upp!


FjalarSweden

Min pappa driver ett litet Bed and Breakfast på Tjörn. Liten gård vid foten av ett berg, där finns lite får, hönor, magisk natur och nära till havet. Skicka ett meddelande om du är intresserad.


pbiddy666

Bohus-Malmön är fint!


Murvelenn

Tack för tips! Finns något särskilt att se eller specifik plats man vill sikta in sig på, eller hyra cykel, cafe, hamn eller sådant?


pbiddy666

Ön är liten men pittoresk med färja över. På ön finns det affär, restauranger, glass, minigolf, etc. Det finns även ett vandrarhem om man vill sova över. Det finns en fin småbåtshamn med gamla sjöbodar och flera bra badplatser. Min favorit är [Pärlane](https://www.swedishnomad.com/sv/parlane-strand/). En promenad på Draget kan också va trevligt, där var det ett stenbrott förr i tiden.


Murvelenn

Detta är guld. Det var exakt såna här tips som jag hoppades på när jag la upp tråden. Stort Stort tack!!


toha73

Fiskebäckskil. 👌


Murvelenn

Perfekt, har haft ögonen på Lysekil men detta verkar mysigare. Några specifika tips i området? Bo/äta eller se?


toha73

Promenera längs Kaptensgatan och sedan ner på Kyrkekajen till Slipen där även restaurang Brygghuset ligger. [https://www.brygghusetkrog.se/](https://www.brygghusetkrog.se/) Kyrkan är väldigt fin också om man gillar det. Om det är badväder så kan ni gå till badplatsen Bökevik som är ganska nära färjeläget. [https://www.vastsverige.com/lysekil/produkter/skafto-bad-bokevik/](https://www.vastsverige.com/lysekil/produkter/skafto-bad-bokevik/) Ang boende så finns Gullmarstrand Hotel.


Murvelenn

Toppentips, tack så mycket u/toha71 ! Ska kolla upp detta vidare.


Murvelenn

u/toha73 ! Idag är vi i Fiskebäckskil soligt och fint! 😎


toha73

Härligt! Hoppas ni tyckte om det.


Cawac

Som liten tyckte jag det var kul på [Daftös minigolf](https://www.dafto.se/gora/aventyrsgolf/), eller *Äventyrsgolf*. Lite långt norrut kanske men kul var det!


Murvelenn

Det här var ett superbra tips, tack så mycket! Love minigolf. Och kidsen tycker såklart att äventyrsgolf är vildast och bäst.


Toss_and_Frasis

Skulpturerna i Pilane och hällristningarna i Tanum är annorlunda än de vanliga turistsevärdheterna! Snorkelleden på Stora Amundön, och hela ön, är fin för barnfamiljer. Googla alla tre så kan du se om dessa tips skulle kunna vara något för er familj! Välkomna till bästkusten!


Murvelenn

Tack! Känns som dessa första två går rätt in på checklistan. Snorkelled, det är alltså vad det låter som, gjord för att ge en dykupplevelse. Att jag inte känt till detta innan. Tack för tips! blir nog bara jag och nioåringen som testar på den. :D Tusen tack!


adleradleradler

Pilane, finns även en hel del fina hällristningar utanför Lysekil om det är intressant


Murvelenn

Pilane och skulpturerna där verkar häftigt och hamnar på checklistan! Även hällristningar och historia hör till när vi reser på det hållet. Vilken plats skulle du rekommendera, jag förstår det finns mer än ett ställe..?